30 Nisan 2024
Gündem haber:

Fiyatların yüksek olması rekabet gücümüzü azalttı

  • Anasayfa
  • Haberler
  • Fiyatların yüksek olması rekabet gücümüzü azalttı

Fiyatların yüksek olması rekabet gücümüzü azalttı

İşletmelerimizin para kazanmasını ve çalışanlarımızın refahını artırmak, çalışma şartlarını daha da iyileştirmek istiyoruz.

Ayakkabı ihracatında büyük bir düşüş yaşandığını söyleyen Gaziantep Ayakkabıcılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Emin İnce, “Başta hammadde ,enerji, kira,işçilik ve diğer giderlerimiz beklentinin üzerinde arttı. Fiyatların yüksek olması yurt dışında ve iç piyasada rekabet gücümüzü azalttı” tespitini yaptı.

 

İnce, “Önceki dönem Ticaret Bakanı Mehmet Muş’u ziyaret ettiğimizde taleplerimizi ilettik, çalışma yapacağını ifade etti. Ancak Ticaret Bakanı değişti, en kısa zamanda yeni bakanımızın kapısını çalacağız. Taleplerimizi yeniden ileteceğiz. İhracatın artması, Ayakkabı terlik ,yan sanayi de üreticinin korunması ve istihdamın devam etmesi için paydaşlarımız ile birlikte çalışmalarımız sürüyor.

 

Kahramanmaraş depremlerinden Hatay’da bulunan 440 ayakkabıyakkabıcımız etkilendi .Gaziantep Ayakkabıcılar Odası, kardeş vakıf ,federasyon, odalar, dernekler ile birlikte Hatay için bir yardım kampanyası başlatıldı. Herkes maddi ve manevi desteğin yanı sıra makine konusunda katkıda bulundu. Yapılan yardımlar sonunda yakın zamanda 200 civarında atölyemiz yeniden üretime başlayacak. 

 

Birçok konuda eğitim kursları düzenledik. Sektörün ihtiyacı olan ve bizden talep ettiği kursları açıyoruz. Üyelerimizin istifade etmesi için banka, indirimli pos ve kargo gibi konularda da firmalar ile anlaşmalar yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Gaziantep’in hem üretimde hem de ihracatta ikinci sıradaki yerini koruması için canla-başla mücadele ediyoruz.

 

Kayıt dışının önlenmesi için yoğun bir çalışmanın başlatılması, ayakkabı ithalatının önlenmesi için fonların artırılması gerekiyor. Pandemi ile birlikte itibar kazanan ve altın çağını yaşayan sektörde çarkların durmaması lazım.  Şehrimizde, ayakkabı sektöründe 2 bine yakın işletme ve 50 binden fazla çalışan var. Büyük bir aileyiz. Ayakkabıcılar Odamız, güzel işlere imza atıyor. Tüm kurumlarla sıfır sorun ve koordineli bir şekilde çalışıyoruz. 

 

 Türkiye’de ilk defa ayakkabı sektöründe İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin hak sahipleri belirlendi. Kura çekilerek yerler sahiplerine teslim edilecek. Yine iki yapı kooperatifimiz büyükşehir belediyemizden yer aldı. Dolayısıyla yeni bir kümeleşme meydana gelecek. Sektörde büyümeye devam edecek. Bu büyüme sürerken de işletmelerimizin para kazanmasını ve çalışanlarımızın refahını artırmak, çalışma şartlarını daha da iyileştirmek istiyoruz.’’dedi.